Moniek

Ik ben in 1998 voor het eerst “echt” in aanraking gekomen met de Duitse Staande Draadhaar. De vader van mijn toenmalige vriendje was jager en was in het bezit van een draadhaar. Nu was ik zowieso een enorme dieren liefhebber dus ik vond het heerlijk om samen met die hond op pad te gaan. Lekker wandelen, fietsen en apporteerspelletjes doen, de hond vond het allemaal prachtig om te doen. Toen na een aantal jaar mijn verkering uit ging miste ik die draadhaar zo ontzettend dat ik 1 ding zeker wist… Er moest en zou een Draadhaar komen! 

 

Zo kwam begin 2005 Beau Bente van de Josephina’s hoeve in mijn leven. Op advies van de fokker is mijn keuze gevallen op dit bijzondere meisje. Vanaf dat moment is mijn leven totaal veranderd. Wat begon als liefhebberij is uitgegroeid tot een ware passie voor het werken met een draadhaar.

Toen ik daarna in 2006 Rico leerde kennen was het hek helemaal van de dam. Ook hij had een draadhaar, en was ontzettend fanatiek. Samen zijn we verder gaan trainen, gaan we jagen en lopen we wedstrijden met de honden.