Vrilkhoven

Ligging

“Buurtschap Vrilkhoven ligt in Liempde, ten westen van de dorpskern en in het hart van het Noord-Brabantse Groene Woud. Vrilkhoven wordt aan de westkant begrensd door de gemeente Oirschot en aan de oostkant door de snelweg A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Eindhoven. In het noorden grenst de buurtschap aan de oude gemeentegrens met Boxtel en zuidelijk met de gemeente Best. Vrilkhoven is onderverdeeld in afzonderlijke buurten, waarvan landgoed Velder het bekendst is door de jaarlijks terugkerende evenementen. Landgoed Velder heeft een bijzonder rijke geschiedenis. Het werd vroeger vaak bezocht door Prins Bernard, die graag aanwezig was bij de jachtpartijen op dit landgoed.

Natuurgebied

Vrilkhoven wordt beschouwd als een ecologische schakelzone van het Groene Woud. De natuurgebieden Kampina, de Mortelen, en landgoed Heerenbeek in Oirschot  worden bij Vrilkhoven door reeëntunnels onder het spoor verbonden met delen van het landgoed Velder. De Scheeken, aan de oostkant van de A2, wordt door een ‘ecoduct’over diezelfde snelweg verbonden met deze natuurgebieden.

Vrilkhoven’s Draadharen

Vanaf januari 2011 maken ook wij deel uit van  Buurtschap Vrilkhoven. Het is heerlijk om met de honden midden in de natuur te kunnen wonen. We genieten dagelijks van de mooie natuur en landbouwgebieden om ons heen en hebben daardoor ook talloze mogelijkheden om met de honden te trainen en te werken.

Vrilkhoven is een uitzondelijk mooi gebied, en zo kwam ook het idee om deze mooie naam aan onze honden te verbinden. Ondanks het feit dat wij maar sporadisch een nestje fokken leek het ons toch leuk om onze nakomelingen een naam mee te geven met een betekenis. Een aanvraag bij de Raad van Beheer resulteerde in de kennelnaam “Vrilkhoven’s Draadharen”. Alle pups die bij ons geboren woren krijgen dus als titel Vrilkhoven’s…. voor hun naam. Voor ons 1e nestje kwam de aanvraag helaas te laat, maar eventuele volgende nestjes krijgen wel deze bijzondere naam mee.