Rico

Mijn naam is Rico van der Scheer en woon samen met mijn vrouw en onze 2 Duitse Staande Draadharen in het Brabantse Liempde. Ik ben opgegroeid aan de Zande in Kamperveen, de jacht en jachthonden waren er bij ons al zolang ik me kan herinneren.

Mijn vader had de jacht rond het huis en fokte in die tijd Draadharen onder de kennelnaam “van de Koelucht”. Wegens gezondheidsredenen heeft mijn vader na een aantal jaren de overstap gemaakt naar Labradors, maar mijn passie voor de draadhaar was toen al aangewakkerd. Omdat mijn vader jachthondentraining gaf bij de KNJV in Kampen, kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met de jachthondensport. Als helper van mijn vader tijdens de trainingen heb ik veel voorjagers met hun jachthonden zien werken.

Inmiddels in bezit van mijn jachtakte, kwam ook de wens voor een eigen hond. De keuze voor een ras was niet moeilijk, ik wilde perse een draadhaar!! Die vond ik bij Arjen en Ali Mol uit Enter, het werd een teefje genaamd “Moustach van het Wildrivier ’t Rheins”. Met haar heb ik lekker gejaagd en ook vele wedstrijden gelopen, met als bekroning de Nimrod in 2000. Helaas is ze in 2008 op 12 jarige leeftijd overleden.

Gelukkig had ik een aantal jaren daarvoor al de keuze gemaakt om er een jonge draadhaar bij te nemen, en dus viel ik niet in een gat. De jacht en de jachthondentraining is uitgegroeid tot een ware passie waar al heel wat trainingsuurtjes in zijn gaan zitten. Gelukkig is mijn vrouw ook verslaafd aan de jachthondensport, dus dat is bij ons thuis nooit een discussiepunt.