Puppy’s

Je draagt hem op handen, je bent zijn leven, zijn liefde, zijn leider.
Hij zal je vriend zijn, trouw en eerlijk, van zijn eerste tot zijn laatste hartslag.
Je bent het hem verschuldigd waardig te zijn van een dergelijke toewijding …

Pup op handen

Wanneer komt er een nestje?

Heel af en toe wordt er bij ons een nestje draadharen geboren. Dit gebeurt niet vaak want de fokkerij is bij ons  geen doel op zich. Wij fokken alleen een nestje om  goede karakater en de werkeigenschappen van onze eigen honden te behouden voor de toekomst, en om daaruit dan zelf weer met een jonge hond aan de slag te kunnen.  Als die gelegenheid zich voor doet stellen wij daarbij naast werk-eisen ook zeer hoge eisen aan de gezondheid van beide ouderdieren. Dit alles gebeurt volgens de regels van de Raad van Beheer op Kynologisch gebied en de rasvereniging VVDD.  De pups worden allemaal voorzien van eem microchip aangebracht door de Raad van Beheer en krijgen een stamboom, een Europees dierenpaspoort en worden voor het verlaten van het nest tenminste 3x ontwormd en ingeënt.

Socialiseren

Wanneer er een nestje wordt geboren zullen wij er alles aan doen om de pups vanaf het allereerste beging te socialiseren. De pups groeien op in huis waar ze al vroeg kennismaken met allerlei huishoudelijke geluiden zoals bv de stofzuiger, radio etc.  Na een aantal weken komt dan vooral de nadruk te liggen op de jacht en laten we de pups kennis maken het buitenleven en verschillende wild geurtjes en terreinen. Ook wordt met behulp van een alarmpistooltje de schotvastheid al aangeleerd.  Tegen de tijd dat ze het nest verlaten hebben ze al ervaring opgedaan met voorstaan, sleepjes lopen en hebben ze alle wild geurtjes ingeprent zitten. Een solide basis om mee aan de slag te gaan!

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een pup?

Openheid en eerlijkheid staan bij ons hoog in het vaandel, u kunt er dan ook vanuit gaan dat wij er alles aan doen om een zo gezond mogelijke hond met een goed karakter te fokken. Daarnaast worden de honden zuiver geselecteerd op passie en werkeigenschappen in het veld.  Zo’n passievolle hond is daardoor niet voor iedereen geschikt.

Wij verkopen dan ook uitsluitend pups aan mensen die met de hond willen gaan werken in de praktijk jacht of in de jachthondensport. Door verschillende puppy testen gedurende de nestperiode proberen we voor iedere koper een geschikte hond te vinden. We houden daarbij rekening met de combinatie baas / hond, als ook met de gezinssituatie van de toekomstige eigenaren. Daarnaast proberen we natuurlijk rekening te houden met eventuele persoonlijke voorkeuren.

Niet alleen tijdens de eerste weken zijn wij er voor u, ook daarna kunt u altijd bij ons terecht voor vragen. Wij werken met een koopovereenkomst die u garantie geeft over de gezondheid van uw pup.  

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via het: Contactformulier